Heresey: Folklore en Fashion

Heresey: Folklore en Fashion

22 maart 2018 Uit Door Freak

Als modefanaat ben ik altijd op zoek naar unieke labels of merken. Zo liep ik laatst tegen Heresy aan en ik ben ontzettend enthousiast over dit merk! Ik heb het leren kennen toen ik in London was om naar een Drum n Bass feest te gaan. Ik zag daar een jongen rondlopen met een supervet t-shirt aan. Ik ben op hem afgestapt om te vragen welk merk het was. En vier weken later had ik mijn eigen Heresy t-shirt op de mat liggen. Online beseld: fluitje van een cent!

Folklore als basis

Heresy heeft zich laten inspireren door Folklore en mythes. Ze laten zich beinvloeden door kunst en muziek en voodoo. Met name het Amerikaanse Zuiden is een onderwerp wat hen fascineert. En dat zie je ook terug in de opdrukken op de t-shirts en hoodies. Als je de website van Heresy bezoekt, waan je je even weer terug in de oertijd. Een stenen poort begroet je en daar moet je op klikken om naar de collectie te gaan. Ik vind het geweldig! Kijkende naar de verschillende opdrukken, valt je meteen al op dat Heresey zich laat beinvloeden door oude culturen. Zo zie je opdrukken van oermensen met een knots in hun hand, een pet waarop “Folkore Research” op geschreven staat en oldschool keramieken bekers. Ik voelde me de koning te rijk aangezien ik dol op de oertijd ben. Wat dat betreft is Heresy het perfecte merk voor mij!

Heresey en straatcultuur

Nu zou je denken dat folklore niet heel erg cool is, maar Heresy is het gelukt de folklore om te vormen naar iets wat in de straatcultuur past. Wijde t-shirts, hoodies en stoere opdrukken, zorgen er voor dat het geheel een coole uitstraling heeft.  Ik vind vooral de wijde blousen erg tof! Ik heb in Londen veel mensen op feesten gezien die dit merk dragen, in Nederland is het wat minder bekend maar daar help ik ze graag bij.

Online shoppen

Als je ook enthousiast bent geraakt en je wil weten waar je Heresy kunt kopen, zoek niet verder. Met een paar drukken op je muis en een paar toetsen verder, heb je je winkelwagentje gevuld en kun je je verheugen op de komende levering op je deurmat. Het heeft bij mij slechts een paar dagen geduurd voordat ik de kleding in huis had en ik draag het nu al meer dan een jaar met plezier. En wat ook een bijkomend voordeel is, dat het goede kwaliteit is! Na een aantal keren wassen blijft het mooi.