Inlegzolen: ook een aanrader voor in de winter

Inlegzolen: ook een aanrader voor in de winter

30 september 2018 Uit Door Freak

In de winter zorg je dat je je goed kleedt op de kou. Je trekt een fijne winterjas aan, je doet een sjaal om, trekt wanten of handschoenen aan en zet een warme muts op je hoofd. Maar je voeten? Die stop je gewoon weer in je oude, vertrouwde schoenen. Dat moet anders kunnen. Daarom zijn er speciale inlegzolen voor de winter. Deze inlegzolen zijn speciaal bedoeld om in de winter te gebruiken. Door deze inlegzolen zullen je voeten lekker warm en comfortabel blijven aanvoelen. Dat komt vooral door het gebruikte materiaal in deze inlegzolen. Deze hebben namelijk allemaal een isolerende laag van aluminiumfolie.

Inlegzolen houden je voeten warm

Stel. Je bent marktkoopman of -vrouw. Dan sta je de hele dag op je voeten. Door weer en wind. In de sneeuw, op ijs en met een koude regenbui. Je moet dan goed voor jezelf zorgen om niet ziek te worden. Want als je ziek bent, vallen direct je inkomsten weg. Een goed paar inlegzolen kan ervoor zorgen dat je de lange, koude werkdagen gemakkelijker weet vol te houden. Maar hoe werkt dat? Deze zolen zijn aan de onderkant voorzien van een isolerende laag aluminiumfolie. Hierdoor kan de kou niet door je schoenzool naar je voet en kan de warmte van je voet niet via je schoenzool weg.

Inlegzolen voorkomen zweetvoeten

Als je dan je voeten weet te isoleren van de kou en de warmte in je schoen weet te houden, dan ligt het volgende gevaar alop de loer: zweetvoeten. Zweetvoeten ontstaan als de warmte en het zweet niet weg kunnen. Dat levert natte voeten op, met alle gevolgen van dien. Door inlegzolen te gebruiken die behalve een aluminium laag ook een absorberende laag hebben, voorkom je veel problemen. De bovenste laag, daar waar je voeten direct op staan, moet dus van een materiaal gemaakt zijn dat een absorberende functie heeft.
Inlegzolen

Inlegzolen met memoryschuim

Als je je voeten echt lekker wilt verwennen, dan ga je natuurlijk met enige regelmaat naar de pedicure en na een lange dag met veel staan gun je ze een voetenbadje. Maar je kunt meer voor ze doen. Kies dan voor isolerende inlegzolen (met een laag van aluminiumfolie) in combinatie met memoryschuim. Dit schuim gaat al binnen een paar tellen precies naar de vorm van je voet staan. Het schuim wordt zeg maar een bedje voor je voet. Het schuim werkt ook nog eens schokdempend. Daar worden je voeten gelukkig van!