Leren handtassen schoon houden

Leren handtassen schoon houden

16 augustus 2018 Uit Door Freak

Het zou zich in de garderobe van iedere vrouw horen te bevinden: leren handtassen. Ik ben hoe dan ook gek van leren tassen, maar mijn garderobe bestaat voornamelijk uit handtassen. Leer is een duurdere stof en het is dan ook niet goedkoop om echte leren tassen aan te schaffen. Wanneer je tegen de honderd euro legt voor een mooie tas, wil je niet dat die maar een aantal maanden meegaat. Lees hier hoe jouw leren handtassen het langst mee kunnen gaan.

Insprayen van jouw handtassen

Het komt misschien over als een verkooptruc van de kassières, maar het is echt waar: insprayen helpt! Koop een goede spray voor leer en spray al jouw gloednieuwe handtassen in. Voorkomen is beter dan oplossen toch? De sprays zorgen ervoor dat er een waterproof laag over jouw tassen komt, en dat is maar beter ook met ons Nederlandse wisselvallige weer. Bovendien zorgen de sprays ervoor dat vuil minder in de stof van de tas zal trekken en makkelijker eraf te halen is. Het sprayen van handtassen is redelijk vergelijkbaar met het een laklaag over een mooie houten tafel: vuil is makkelijker eraf te krijgen en wordt minder snel opgenomen. Nog een belangrijke tip voor de ongeduldige meiden onder ons: na het insprayen moet een tas goed drogen. De spray heeft tijd nodig om in te trekken.

Ongelukje?

Dit is iedereen wel eens gebeurd: iets is ontploft in je tas en nu zit je hele tas onder. Of het nou een smoothie is of een gehele lunchsalade: het kan gebeuren maar het is wel vervelend als die geuren in jouw handtassen blijft hangen. Gelukkig valt het wel op te lossen met een “eerste hulp bij handtassen ongelukken” set. Dit bestaat uit een spray waar schuim uit komt. Die spray je op de vieze plek in je tas en wrijf je met een doek over de vieze plek. Met een andere schone doek haal je het resterende schuim weg. Je handtassen ruiken weer zo goed als nieuw (of eigenlijk nog lekkerder!). Vergeet natuurlijk niet deze spray standaard bij je te dragen!

Buitenkant herstellen

Hoewel ik erg voorzichtig ben met mijn handtassen, wil het leer nog wel eens beschadigen. Ik zet mijn handtassen nooit zomaar op de stenen vloer en berg ze voorzichtig op in mijn kast, maar toch gebeurt het! Vooral bij zwarte en bruine leren tassen vind ik dat jammer: het valt gewoon op. Gelukkig is hiervoor ook weer een uitvinding: een leren crème die het leer van de tas dusdanig voedt dat de kleur weer terugkomt. Zo gaan die leren handtassen toch een stuk langer mee!