Wat pakken wel niet kunnen doen

Wat pakken wel niet kunnen doen

17 maart 2018 Uit Door Freak

Pakken maken de man, zegt men wel eens. Voor je werk, in het privéleven of zelfs op je bruiloft. Als je een pak aan hebt, voel je je beter. Machtiger misschien wel. In deze blog staan pakken centraal: waar kun je het allemaal voor gebruiken, waarvoor liever niet en wat moet je er nog meer allemaal over weten?

Pakken voor je werk

Het ligt er natuurlijk een beetje aan wat voor werk je doet, maar een pak dragen kan helpen om je werk beter uit te voeren. Als je een pak draagt straal je namelijk een bepaald soort autoriteit uit. Mensen kijken tegen je op, en collega’s die ook pakken dragen vormen een cohesie met jou. Het wordt één geheel, jullie vormen een echt team. Een pakkenteam. Zoals je in de populaire serie Suits ook kunt zien, wordt de stagiaire in het eerste seizoen afgebrand omdat hij komt opdagen in een pak dat niet minstens een paar duizend euro kost. (Of dollar, eigenlijk.) Dat is natuurlijk gekkenwerk, maar het laat wel zien hoe belangrijk pakken kunnen zijn in de professionele wereld.

Pakken in je privéleven

Niet alleen op je werk kunnen pakken een invloed hebben op hoe je je leven leidt. Een pak in je privéleven kunnen ook gunstig zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je je écht beter voelt als je iets moois draagt. Een mooi afslankend kostuum kan er dus voor zorgen dat je je beter voelt over jezelf. Het geeft je zelfvertrouwen. En zelfvertrouwen zorgt weer voor betere beslissingen. Als je zeker bent van je zaak heb je de mening van anderen niet meer nodig om je leven goed in te delen. Zo kun je nog wel een tijdje door redeneren. Pakken kunnen dus een grotere invloed hebben dan je in eerste instantie denkt.

Pakken op je bruiloft

Waar pakken natuurlijk helemáál niet kunnen missen, is op je bruiloft. Jij als bruidegom hebt niet alleen hét pak van de avond aan, maar ook je meeste gasten komen goed gekleed. Om het juiste pak aan te hebben naast je schitterende bruid(egom), moet je een zoektocht starten waar je geen spijt van gaat krijgen. Een voorbeeld van een goed (online) pakkenmerk is Gents. Het heeft kleding in allerlei soorten, vormen en maten. Daarbij verkopen ze alle accessoires die je erbij nodig hebt: van schoenen tot bloemen.

Waar je dus ook een pak voor draagt, het zijn allemaal bijzondere gelegenheden. Make it count, and go for it!