Lekker breien en haken, dat is pas ontspannend

Lekker breien en haken, dat is pas ontspannend

27 januari 2019 0 Door Freak

Als je echt bijzondere kleding aan wilt, dan zul je daar zelf voor moeten zorgen. Je haakt in een mum van tijd een fijne sjaal en breien gaat misschien nog wel sneller. Je kunt dan alles precies naar jouw zin maken. Natuurlijk volg je in eerste instantie de patronen die je hebt uitgezocht, maar naarmate je meer ervaren wordt, draai je je hand niet meer om voor eigen aanpassingen. Zo brei jij je dames coltruien gewoon zelf. Daar moet je wel echt even op oefenen, maar dan heb je ook wel wat. Namelijk iets dat in geen winkel te koop is: je eigen creaties!

Maak gekochte kleding nog leuker

Door in de winkel of online aangeschafte kleding een eigen tintje te geven, zorg je ook voor een uniek kledingstuk. Je kunt zelf glitters of bling aanbrengen. Of je haakt een leuk randje langs de hals en/of de mouwen van een trui. Natuurlijk kies je dan wel materiaal dat goed samen gaat met de rest van de trui. Het zou jammer zijn als je gehaakte randjes krimpen in de was en de rest van je trui alleen maar groter lijkt te worden. Hier denk je van te voren natuurlijk goed over na. Of je laat je even informeren door de medewerkers van de winkel waar jij je handwerkspullen koopt.

Zelf aan de knutsel is niet tuttig!

Vroeger wilde je natuurlijk nog niet dood gevonden worden in de jurk of de broek die je moeder voor je had gefabriceerd. Het was alleen maar gĂȘnant dat er geen label van een duur merk in jouw kleding te vinden was. Maar tegenwoordig is dat wel anders. Zeker wanneer je zelf aan de knutsel gaat. Breien en haken zijn momenteel echt super hip. Je kunt zelfs complete workshops volgen! En door de verbeterde materialen kun je ook echt comfortabele kledingstukken maken. Die niet kriebelen en prikken zoals de trui van je moeder of oma.

Moet je alles dan maar pimpen?

Nee joh! Je hoeft zelfs helemaal niet te pimpen als dat jouw ding niet is. Wanneer iedereen om je heen alle kledingstukken aanpast naar hun eigen smaak, ben jij juist weer uniek wanneer je alle gekochte kleding gewoon laat zoals deze is. Je kunt er dan bijvoorbeeld wel een keer voor kiezen om je saaie witte sneakers aan te pakken. Koop wat textielstiften en breng je saaie sneakers helemaal up to date. Snel, safe en simpel!